Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада је хуманитарна, невладина, нестраначка и непрофитна организација која окупља особе са интелекталним тешкоћама и њихове породице.

Удружење су 1961. године основали родитељи деце са сметњама у развоју ради међусобне помоћи. Удружење има својство друштвено-правног лица са правима, обавезама и одговорностима уређених Статутом Удружења.

Мисија овог Удружења је: Удружење за помоћ МНРО је хуманитарна организација која радом на јачању капацитета, социјалној интеграцији и залагању за права особа са сметњама у развоју и њихових породица доприноси изградњи толерантног и равноправног грађанског друштва Србије.

Визија Удружења за помоћ МНРО Града Новог Сада јесте снашно грађанско друштво засновано на равноправности и толеранцији.

Данас Удружење броји преко 170 чланова, а у оквиру Дневног боравка који је носећи сектор Удружења, реализују се две радионице дневно са 22 корисника који самостално долазе и прате програм. Сем тога, у складу са указаним приликама, организују се излети, кампови осамостаљивања, одласци у биоскоп, позориште, и друге јавне манифестације у граду.

У току рада реализују се радионице са стручним сарадницима: тачке, развојно- корективне вежбе, драмско- мађионичарске и психолошке радионице, као и волонтерске радионице свих типова. Сем тога реализују се радионице као што су педагошке, радионице животних вештина, спотрске, кулинарске, креативне, музичке, драмске, едукативне, радионице са страним волонтерима на размени и многе друге.

Удружење од свог настанка сарађује са Скупштином града Новог Сада, Градском управом за дечију и социјалну заштиту, ШОСО „Милан Петровић“ и Домом здравља, као и AIESEC и ЈЦИ организацијама,
Аустралијском амбасадом, Градском организацијом Црвеног крста, ЦЗОР, EDUCONS, Траг фондација, Кока Кола, ДМ дрогерија, НС Меде, Локомотива, UNICEF, VIVIFY IDEAS, Домаћа млекара-Маглић, НУРДОР, Вртић „Мадагаскар”, Православно Удружење „Свети Сава”, Змајеве дечије игре, ОСИ АРТ галерија, World at Play, Play Центар, Савез МНРО Војводине и сви остали други донатори и пријатељи Удружења.

Сарађујемо са Министарством рада и социјалне политике, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као и са покрајинским  и републичким Савезом Удружења за помоћ МНРО, са којима смо и умрежени.

Нарочито смо захвални Градској управи која је и наш финансијер, за сву подршку и разумевање које нам несебично пружају у протеклих 14 година.

Донатори овог сајта су ученици Електротехничке школе „Михајло Пупин”– Маја Варга, Александар Крајачевић, Јована Вукотић и Анђела Машовић на челу са наставницом Данијелом Радмиловић.